NY

Gå til hovedinnhold
Logo-banner
innovasjonspris2

Deep Vision tildelt årets innovasjonspris på Nor-Fishing

Fotoboksen Deep Vision ble tildelt årets innovasjonspris av fiskeriminister Per Sandberg under den offisielle åpningen av Nor-Fishing 2016. Dette er en av innovasjonene i vårt senter for miljøvennlig fangst, CRISP.

Publisert 16.08.2016 - Oppdatert 16.08.2016

- Dette er en flott anerkjennelse av arbeidet vårt, en annerkjennelse vi har jobbet for i mange år. Det er flott at folk ser potensial i produktet vårt i forhold til kommersielt fiskeri, sier Hege Hammersland-White, daglig leder i Deep Vision AS.

Deep Vision er et kamerasystem som tar bilder av fangsten som går inn i trålen og inkluderer både artsidentfikasjon og lengdemåling. Kamerasystemet vil gjør det mulig å unngå å hale mye forskningsfangst opp på dekk. I stedet kan den bare slippes ut  igjen etter en fotosession.


Fiskeriminister Per Sandberg åpnet messen og delte ut Nor-Fishings innovasjonspris.

Innovasjonsprisen og oppmerksomheten rundt den regner Hammersland-White og sjefsutvikler Håvard Vågstøl med kan komme godt med når de skal stake ut en kurs for fotoboksen Deep Vison fra bruk til forskningsformål til kommersielt fiskeri. Prispengene på 100.000 kroner skal brukes til å diskutere veien videre med næringen, opplyste Hege Hammersland-White som takket både CRISP og Havforsknignsinstituttet da hun mottok prisen.

For mer om Deep Vision
www.deeepvion.no

Deep Vision er en av innovasjonene som er utviklet gjennom Havforskningsinstituttets senter for miljøvennlig fangst, CRISP.

- Det er veldig gledelig at Deep Vision fikk prisen. Vi har jobbet tett sammen med Scantrol og nå Deep Vision. Vi er nesten klar til å implementere systemet på våre tokt, sier forskningsdirektør Geir Huse.              

Forsker Olafur Ingolfsson var også nominert for sin løsning for fangstkontroll i snurrevad. Han var ikke så fryktelig skuffet over å ikke nå til topps.

Nor-Fishing rapproterer om stor interesse for årets messe. Antall utstillere  har økt med 25 porosent. Det samme har økningen i areal vært. Det er 550 utstiller på plass fra over 50 land.

Om nominasjonene:

http://www.imr.no/nyhetsarkiv/2016/juni/star_bak_to_av_tre_nominerte_til_innovasjonspris/nb-no