NY

Gå til hovedinnhold
Logo-banner
CRISP gjengen GLT 900

CRISP-samling i Åsgårdstrand

Senter for miljøvennlig fangst, CRISP, hadde sin årlige fagsamling i Åsgårdstrand like utenfor Horten i september. Her ser vi den fine CRISP-gjengen på piren der Edvard Munch malte "Pikene på broen"!

Publisert 30.06.2016 - Oppdatert 30.06.2016

CRISP har nettopp vært gjennom midtveisevaluering i Norges forskningsråd der en fikk mye skryt - og også forslag til forbedringer. I CRISP jobber Havforskningsinstituttet og NOFIMA tett sammen med bedriftene Kongsberg Maritime Simrad, Scantrol Deep Vision, Egersund trål og Nergård havfiske for å utvikle framtidas teknologi for ansvarlig fiske og fangsthåndtering. 
 
John Willy Valdermarsen, som har ledet senteret med stø hånd siden starten for over 4 år siden, har nå gitt roret over i Aud Vold, da han nærmer seg pensjonsalderen.
 
Samlingen fokuserte på de flotte resultatene en har fått innen sonarforskning, bruk av Deep Vision og kvalitet i torsk i trålfiske. 
 
Vi fikk også en spennende omvisning på Kongsberg-Simrad i Horten. Der fikk vi se hvordan de produserer ulike ekkolodd og sonarer med avansert teknologi og nøyaktig håndarbeid, samt den spennende AUV-en Hugin som er en serie undervannsroboter som brukes til ulike overvåknings- og kartleggingsoppdrag både sivilt og militært.