NY

Gå til hovedinnhold
Logo-banner
FB IMG 1464134005040

Fem foredrag på World Fisheries Congress i Korea

World Fisheries Congress (WFC) ble arrangert for 7. gang i slutten av mai i Busan, Korea.  Her var CRISP godt representert med fem foredrag. 

Publisert 30.06.2016 - Oppdatert 30.06.2016

– For det første er det viktig for oss å profilere CRISP sin filosofi om utvikling av framtidens ansvarlige fangstmetoder for resten av verden. For våre industripartnere er det selvfølgelig viktig å profilere sine innovasjoner og produkter med tanke på framtidig salg. I tillegg er det viktig for oss å finne ut hva som skjer av forskning og utvikling i andre deler av verden, og å knytte kontakter mot forskningsmiljøer utenfor våre landegrenser, sier CRISP-leder Aud Vold. 

WFC ble første gang arrangert i 1991. Den gang i Aten, Hellas. Siden har arrangementet flyttet jorden rundt til det denne gangen var Sør-Koreas tur. Arrangør er organisasjonen World Council of Fisheries Societies hvor Det internasjonale råd for havforskning, ICES, er medlem.  Konferansen samlet flere hundre deltakere fra land over hele verden.

I en sesjon som hadde navnet «Advances in fishing technology in support of sustainable management» hadde CRISP fire foredrag. Aud Vold presenterte CRISP-filosofien og hvordan man jobber i senteret. Maria Tenningen snakket om observasjon av stimdynamikk under ringnotfiske. Hege Hammersland-White leder for Scantrol Deep Vision AS presenterte DeepVision-systemet for bruk mot forskning/mengdemåling og kommersielt fiske. Og Tonny Algrøy fra Simrad som presenterte nyvinninger innenfor akustisk pre-catch identifikasjon av fisk. 

Også Lars Nonboe Andersen fra Simrad holdt foredrag på konferansen, men under en annen sesjon: «New technologies in fisheries surveys». 

- Det var meget stor interesse for det vi hadde å presentere, sier Vold.