Uthvilt torsk gir best kvalitet
Forbrukerne etterspør god nok torsk, industrien jakter nok torsk for etterspørselen. Ragnhild Aven Svalheim på Nofima spør om torsken har det godt nok.
Publisert 30.06.2016
- Oppdatert 30.06.2016
Forbrukerne etterspør god nok torsk, industrien jakter nok torsk for etterspørselen. Ragnhild Aven Svalheim på Nofima spør om torsken har det godt nok.
Ragnhild Aven Svalheim (26) kommer fra Førde i Sogn og Fjordane. Under arbeidstittelen «Restitusjon etter fangst av villfanga fisk: Aspekt med relevans for muskelkvalitet» går hun snart inn i sitt siste år av doktorgradsarbeidet hos Nofima i Tromsø. Prosjektet hun jobber med er del av satsningen til CRISP – et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) innen bærekraftig fiskeri.